Vedkapning

Idag började vi med att äta en god lördagsfrukost. Men snart bar det av till en secondhand butik. Jocke hittade salt o pepparkvarnar från skeppshult i gjutgärn. Kostar massor nya o vi gav 20kr för båda.
Sen så köpte vi oss en ny vitlökspress då Jocke pajjat vår. Jag fick tag i en ängel. Så söt så söt.

Efter detta åkte vi till Granngården för att handla lite foder samt snäckskal till hönsen. Sen va det bara att åka hem för att kapa ved. Hade en hel del stockar på baksida. Men klara blev vi. Men i morgon vankas kapning. Så idag har vi varit super duktiga.

Duktig man kan vara eller hur :D

Nu på kvällen har vi bara tagit det lugnt och kollat tv. Måste ju vila upp oss för i morgon.
Kram kram


Tygriket.

Idag har mamma och jag vart i tygriket. Alltså Fritsla, kinna, skene med omnejd. Oj oj oj vad mycket fina tyger vi hittade. O massor med fin inredning oxå.
Vi var runt överrallt för att hitta antingen tyg till gardiner eller färdiga. Skall ha till 2 längder samt 2 hissgardiner i köket. O oj va dyrt det kan bli. Ville ju ha lite lantlig stil o det e inte billigt.
Men höll mig affär efter affär. Men tillslut gick vi in i en tygaffär i Kinna centrum för att bara kolla.
O de hade rea på allt utom nya vår tyger. 50-75% på massor.
Så jag köpt mig 10m tyg så jag kan sy egna o betalade bara 200kr. 20kr metern e sjukt billigt.

Tyget e lite ljusare i verkligheten. I linne typ.

I butiken hittade jag oxå massa tofsar. Vill ha det till ett omtag i hallen runt min nya gardin. O va finner jag inte då ....jo en tofs med bling bling :D för bara 59:- st. :O

Så nu har jag fått upp gardinen med omtagen och ni skall få se så fint det blev.

 



































Helt underbart tycker jag. Sedan har jag tagit fram skruvmejseln och fått upp min underbart fina klocka i hallen. Fick den av Heléne i inflyttningspresent som ni alla kanske sett :D

börjar bli mer och mer ordning. Skall nu bara få tid och sy gardinerna :D

Kram kram alla mina underbara vänner. Hoppas ni som tittar in då och då skriver en liten kommentar. E alltid kul med feedback.


Studier på riktigt

Nu när jag lämnat in min första stora redovisningsuppgift känner jag att det e på riktigt. Är ju länge sedan man pluggade så e inte lätt.
Men nu gäller det att ligga i för det blir inte lättare till nästa prov. Men skall nog gå vägen.
Idag har jag varit ledig så jag har tagit det super lugnt.
Har mest kollat tv och legat i soffan. Men jag har faktiskt städat och damsugit. Även våttorkat golvet så nu e det fint.
Har köpt en ny utomhus termometer då den andra pajjade och visade att det var -44grader inne. Hehe brr.
Längtar inte till i morgon för då vankas det tandläkaren :( Hatar att laga hål. Men men va fan skall man göra. E ju lixom tvungen.
Fick lön idag men allt försvann ju nästan direkt. Fick en räkning på bilen. Blev 6000kr i reparationer :(
Tur det inte e så varje månad. Men skall iallafall åka och kolla gardiner med mamma på fredag.
Vill inte  ha julgardiner i köket mer :D
Blir nåt i denna stilen tror jag.



Ne nu skall vi knalla över till grannarna en snabbis. Hörs i morgon igen.
Kram kram

Lantliv.

Idag fick jag en trevlig överraskning. Fick tidningen Lantliv hem till mig. I mitt namn och med medlemsnummer och allt och jag har inte beställt denna.
Antingen har de skickat ut den då det e Lrf media som ger ut den och de e väl med i koncernen LRF och vi köpte hurset genom Lrf konsult. Men känns så annorlunda att de skulle skicka ut en så fin tidning.
Eller så är det någon jag känner som i hemlighet gett mig en prenumeration. Jag har ingen aning men jag är oerhört glad. Är en underbar tidning.

 

Annars idag blev jag vckt vid kl 8 av att hantverkarn började arbeta och såga upp i bastun. De skall öppna och gå in och fixa en vatten läcka.
Han förde ett stort oväsen så jag gick upp och satte mig vid datorn för att göra klart mitt skolarbete.
Satt med det i närmare 4h iallafall. Tog lite tid då det var oväsen.
Sedan kom en kille från Anticimex för att göra en fuktkoll. Så nu har vi en fläkt som skall dra ut fukten ur en bräda i 2veckor innan sknickarn kan komma tillbaka och fixa iordning det.

Annars idag har jag kollat Glee. Är en serie jag fastnat i. Kanske inte så konstigt när jag älskar musikaler och sång och dans. :D Tycker den e mysig. Lite barnslig kanske men mysig.

I morgon skall jag jobba igen sedan jobbar jag helgen oxå. Men jobbar ju med Heléne :D Har oxå fått en egen avdelning på jobbet. Så nu e jag huvudansvarig för blötrengöring, godis, böcker och kontor. :D

Nu skall jag slappa med kärleken.

Kram kram


Ledig onsdag.

Idag har jag vart ledig. Kommer vara det i morgon oxå då jag skall jobba i helgen.
Dagen har vart en lugn dag med massa slapp. Får man ibland. :D
Men har faktiskt varit duktig. Var ute i en o en halv timme med ett spätt och hackade fram en gång från huset till garaget. Gah så jobbigt svettades som en gris och har blåsor i händerna.
Men nu ramlar man inte och bryter lårbenshalsen iallafall.
Sen var jag en snabbis inne i Horred och hämtade ett paket på Ica. Fick mina sista bilder jag framkallat. Dessa var i storlek 30x40 därför fick jag hämta ut dem.
Jag har bakat eller rättare sagt bakar just nu bröd. 2 stora och 20 frallor.. Mumma med nybakat bröd.
I morgon skall jag plugga plugga plugga. Har en inlämnings uppgift som skall in.
Men nu skall bara tas ett glas vitt vin och slappa framför tv:n.

Kram kram

Bilder från helgen.

Nu har jag stulit massa bilder av Heléne. Så här får ni lite mer info om helgen.


Heléne och Linus kollar på kossorna.                      Jocke och Linus i traktorn.



Linus i traktorn med Rikard och Annie.


Klappa hönan.                                                         Kollar in bubblan.


Jocke och Linus i ladan.                                               Linus somnade gott i mitt knä.

Jag köpte två st "fågelburar" i Ullared. Här får ni se den lilla så som den såg ut när jag köpte den och den stora har jag hunnit måla vit. De blev så fina lite lätt vita. Lite shabby shick stil.


Kram kram


OJ OJ OJ

Nu har jag varit så där dålig på att uppdatera igen. Har jobbat som sjutton hela veckan. Var på kväll i torsdags till halv 9 sedan morgon pass på fredag kl 7 så inte mycke sömn.
Samt att jag efter jobbet hämtade upp Heléne och Linus för de skulle bo hos oss i helgen.
Så vi åkte ner till GeKås i går och det var så lugnt så lugnt. Super skönt. Fick köpt mig en jacka och några ramar. Samt 2 fågelburar av trä som jag skall ha till dekoration.
Heléne köpte massa fint till Linus.
Vi var väl hemma här vid 5 snåret. Då började vi med maten och väntade in Jocke.
Sen blev det Lets dance och godis och massa mys i soffan.

Idag började bra då plog killen var uppe på vår gårdsplan och plogade me sin traktor. O Linus var i himmelriket.
Han tom Hyssade mig då jag pratade med Heléne.

Efter detta gick Jocke ut med Linus till ladan och sedan fick han klappa på hönorna :D Jag och Heléne hade det lugnt och skönt i soffan då.
Men snart bar det av till Frida och Richard för att Linus skulle få se kossorna och den stooora traktorn.

Kossorna tyckte han mycke om och fick klappa dem lite. Även vi stora fick det :D

När vi väl gick in till traktorn blev Linus som en staty och bara gapade. Han var i chock. Men han fick sitta i den och åka i den. De plogade hela sin gårdsplan me Linus i den. Han fick styra och allt. Han var i himmlen.

Sen blev det lite fika och dax att åka hem. Där kom min pappa och bror förbi me en gammal bubbla som min bror köpt som han skall ha stående i vår lada lite. O så blev det lite lunch på detta. En fläskpannkaka mmmmm.

Nu sitter  jag tillslut helt slut i soffan och kollar på tv. Underbara Heléne och Linus är nu hemma och det e tyst som sjutton ;D Men har vart en super helg.

Skall lägga upp bilder senare då det var Heléne som tog alla bilder med sin kamera.

Nu skall ja vila för i morgon skall jag skriva min första redovisnins uppgift i kursen personaladministration som jag läser.

Kram kram


Inflyttningspresent!

Ja va skall man säga. Fick idag en inflyttningspresent av Heléne. Eftersom de inte kunde komma på Nyår så blev det nu. O jag kan säga att jag fick en chock. Man kan fan inte få bättre. Förlåt att jag svär men detta var mer än i mina vildaste fantasier. O ni som känner mig vet min fantasi.
Vet ej hur jag skall förklara allt utan jag lägger upp massa bilder på den.


Så här fick jag paketet.


Celofanen e av. :D


Allt uppraddat i köket. Från vänster. En skruvad blomma, en amaryllis, en rosa vatten kanna, en murgröna, 3 fina rostiga skyltar, 2 vattenspridare, en glasflaska, 4 sorters salt, 2 mango, en burk skorpor, en burk te, plåster med lantdjur på, 4 smörknivar, 2 hyacinter, 2 asgrymma äggkoppar, 4, ljusstakar, en kokbok om vilt, 2 musfällor, en kalanchoe, 5 sorters kryddor med plåtskyltar till, o en gul ros från Linus.


O en super fin väggklocka.


Äggkopparna.


en liten ihop tryckning av alla kryddor i en liten korg.

Sedan hade Heléne frammkallat lite bilder. Så jag fick några o nu sitter de på kylskåpet. :D


Fick även en Hängmatta ju :D helt otroligt. Förtjänar inte allt detta. Men e så glad så glad.
Kram kram kram

Söndag.

Nu verkar blogg.se super seg så kommer ta ett tag att få skrivit och lagt upp bilder.
Iallafall igår var vi hos vänner i Fjärås och firade en kompis 30års dag. Var lugnt o skönt faktiskt. Med god mat och gott sällskap.

Blev bara en posebild från igår :D

Ne eftersom de strular massor med uppladdningen idag blir det ett kort inlägg. Jag har nyss framkallat lite bilder från sommaren samt gjort några förstoringar på bilder jag tagit i vinter skall bli kul att få hem dem och se.

Annars e jag mest hostig och önskar man inte började kl 7 i morgon bitti. Men hoppas det e plus grader då me så de ej e halt.

Ne nu skall jag byta massa glödlampor och käka kvällsmat. Skall ju upp tidigt i morgon. O inte nog me de skall efterbesiktiga bilen i morgon samt gå till tandläkaren :(

 


Kram kram

Lördag lördag lördag.

Idag har det vart mycket att göra. Städa hela huset. o tro mig det tar tid. Närmare 280kvm. Gah e ju si sådär kul.
Sen har Jocke meckat med vedpannan då säkerhetsventilen pajjat och de pissat ut vatten i källarn.
Men snart så skall vi åka o hämta min bil :D Lilla Muu. Han har vart på lagning i nån vecka nu. Så äntligen skall jag få tillbaka min lilla pärla. :D
Men blir skillnad nu och köra då jag haft pappas 4 hjulsdrivna skoda innan.

Men skall bli skönt att få tillbaka sin egen bil faktiskt.

Ikväll skall vi till Tommie och Veronica på party party då hon fyller 30år. Ja nu e vi inte många som inte fyllt det än. Konstigt. Men men.

Så sen skall det fixas massa och göra sig fin. O på med lösögonfransarna. Ääääälskar dem även om de e meck att få på dem.

Skall försöka ta lite bilder ikväll som man kan lägga upp sedan.
Kram kram

Shopping.

Idag i snöstormen bestämde vi oss för att åka till Kungsbacka och shoppa lite. Hittade tyvärr inte så mycket som föll mig i smaken. Förutom ett par super läckra leopardmönstrade stövlar. Men de var en storlek för små och pga den höga klacken blev det inge bra :( Hade så gärna velat ha dem.
Hittar ingen bild på dem men en liknande sko.

Skillnade e att platån på den andra var gömd inne och den var i grå/svart leopardmönster mmmmm.

 

Men jag hittade en liten sen julklapp till mig själv. Ett par Jeansleggings. Kan man aldrig få för många av. Men inget annat blev det :(

Men se en så fin påse jag fick. :D

Idag tog vi och lensade granen. E ju tid att ta ner lite jul nu. Men tror vi fick det om bakfoten lite. :D

Som sagt vi kanske gjorde lite fel :D

Härom dagen kom det en skotare upp på våran gårdsplan. Man blir allt lite förvånad hehe men vi såg ju att det var grannen. Men Jocke var iallafall ute på två röda för att kolla in den. :D

 

Nu blir det bio här hemma. Skall kolla på film, dricka vin och käka chips.

Kram kram

 


Ledig i morogon.

Trodde jag skulle jobba i morgon men visade sig att jag va ledig. Underbart med tanke på hur mycket snö det är ute.
Så eftersom jag e ledig passar jag på med att ta hand om mig själv en del.
Så nu e det lite vin och ansiktmask som gäller. Sedan fixa naglarna och bara gotta sig.

Jag satt och längtade tills denna snön skall ge sig så man kan använda en alla underbara skor igen. Hittade dessa 2 på internet som jag bara fastnade vid.

Blir man inte helt förälskad och ja jag vet de e rosa :D

 

 

Kram kram alla underbara där ute.

Glamour på landet.

Ne nu skall det bli ändring i bloggandet. Nu skall jag allt visa att man kan ha glam även på landet. Suttit och läst olika bloggar från tjejer på stureplan om hur underbart det är.
Med sina små råttor till hundar som de låter gästblogga i sina bloggar.
De skall ju bara bära runt på de stackars hundarna. Ja menar va fan de vill väl få springa runt själva och ha roligt.
Så nu skall jag hel dissa dessa små chiuauahundar i kläder på en blondins arm.

Som sagt det kan vara glamor även på landet och det skall jag allt visa er. Istället för en liten råtta på armen har jag bestämt mig för att bära runt Lasse.

 



Så vad tycker ni. Jag tycker att glammen funkar bra. Han e defenitivt mycke snyggare och roligare än en liten råtta. :D

Kram kram alla

Nyår.

Dagen började med att jag var så trött då jag knappt sovit natten innan. Blivit så förkyld så var täppt i näsan och bara vaknade hela tiden.
Vaknade oxå upp med halsont och värk i tänderna. Försökte vila ut då vi skulle ha nyårsfesten iår.
När jag väl kom upp började jag städa det sista inför folket. De skulle ramla in redan vid 12 tiden.
Först kom Mackan, Karin och Tommie. Så pojkarna gick och sköt lite ed geväret och Karin och jag gick ut på lite fotografi jakt.

 

 

 

Sedan var det dax för att börja festen. Med god middag och efterrätt. Massa trevligt sällskap och alkohol. Här får ni lite smakprov.

 

Jag i min outfitt dagen till ära :D

 























Middagen. God som fan måste jag säga :D






Dans i mängder.






















Brorsorna.



Mackan och Jocke önskar gott nytt år. Hehe.

Ne det får vara nog för idag med tanke på att jag hostat slem hela natten och dagen och bara vill krypa ner.
Kram kram