Fredag fast det e tisdag.

Idag e det min fredag eftersom jag började jobba i fredags o kört över helgen så e de min 5:e dag idag. Wiii o fint väder e det när det skall bli ledigt.
Tänkte lägga upp lite roliga bilder. Tycker bilder säger mer än ord och hittar så mycket att ta kort på. Tyvärr har man en värdelös kamera i telefonen. Men men.

Vi får börja med min långa snok som höll mig sällskap vid rabattrensningen. Var bara lite nervös. Speciellt som han låg en halv meter en meter i från mig o hönsen trampa på han.


Svårt att se kanske men de svarta är en jäklans massa larver som äter nässlor. Har lärt mig att dessa sedan blir nässelfjärilar.

Så vi lär ha en hel de av dessa underbara fjärilar sedan.

Stannade till vid Ica maxi i kungsbacka för o handla i fredags och såg då denna vackra regnbåge. Andra änden gick ner i freeport. :D Om ni ser så e det en dubbel...en lite svagare utanför. Jag var inte den ända som tog kort på den :D så stark o stor var den. Helt underbar.

Super svårt att se på denna lilla bild. Men man skall tydligen stå mitt i vägen om man e en älg. Hehe.


Helgens outfits :D sommar känsla.

Chefen fyllde år så Helene, jag o Angelika gickl lite överstyr på hans kontor. Luktar ballong där nu :D

 

Igår började Rickard ta ner vår skog så nu när man e uppe o går där så e det helt annorlunda. Jocke var med honom i maskinen igår o hade super kul. Vi fick även 2st stutar i hagen igår. En stut e en tjur som har blivit knippsad :D

Men de e så rädda att de bara hänger i skogen just nu. De lär sig la att komma ut snart.

Nu snart blir det jobba. Men först ut och njuta av solen.

Kram kram


Ledighet.

Idag har jag vart ledig. Var det i helgen oxå. Alltid gott med lediga helger när man jobbar varannan. I helgen va Jocke och killarna uppe i Borås och körde offroad tävling så man var ensam.
Försökte få lite saker gjorda men inte lätt när de spöregnar.
Fixade lite i rabatterna. Grävde upp lite blommor uppe vid jaktstugan och plockade ner. Tyvärr verkar inte vildkaprifolen trivas men kan ju bli så.

Jätte ramsen jag flyttade den e fin men några har brutit sig nu när det blåst storm ute. Våran grill blåste omkull o den e ganska stor och tung.
Igår haglade det som fan. O åskade och regnade och tydligen kunde man känna av askmålnet. Men jag stannade inne då.


Tog in lite syren. Är sån sommar kännsla av dem. Känns som skolavslutning. Var inne i syrenhäcken och rensade ut lite lönn och annat som växte där. Tog med mig min trädgårdssåg. Allt gick galant tills jag sågade mig i handen hehe.


Sen har jag  målat om 2 st små sidobord i vitt. När jag gjorde detta fick Tussen leka av sig lite ute och jag tror jag var räddare än henne hehe.


Se så fina borden blev. Har ett kvar att måla nu bara. Men väntar lite då det var massa pill in i mellan.

Idag har jag varit på . Wiiiii alltid lika kul. Hittade massor men var duktig och handlade inte för mycket. Köpte smått och gott som man behöver. Duschkräm, tvättmedel mm mm. Sen hittade jag 2 st kjolar och en jaga. Mycket nöjd med dessa köp.

De är likadana bara olika färger. Sååååå söta.

Softshell jackan.

Sem köpte jag fina doftljus i glasburkar. Super bra man kan ju använda burken sen. Samt så köpte jag vägg ord.

Ne nu skall jag vila lite mår inte så bra. E lätt illamående men tror det e magkatarren som e jobbig. Tagit 2 novalucol utan hjälp. Får la ta en Losec snart.

Kram kram


Oj oj oj oj massa nytt.

Ja oj nu har man missat IGEN att skriva. Har hänt massor som vanligt. Man är bara aldrig inne vid datorn längre. Inte när vädret är underbart och man har en massa att göra på gården.
Vart skall jag börja tro. I helgen så jobbade vi massor. Vi satte nya stolpar i halva hagen för att det gamla staketet var så ruttet. Efter detta drog vi upp berrberis med jockes Jeep :D bra sätt men jobbigt det med.
Senare på söndagen kom Rickard, Frida o barnen förbi med traktorn för att hjälpa oss med staketet. Gick super smidigt med en bondes hjälp. Vi var snälla att bjuda på middag senare på kvällen :D


Vi har en del kvar men det e påväg iallafall. Får ta det lite i bitar.

Efter helgen jobbade jag måndag för att sedan vara ledig från Rusta tis-tors. Men jobbade på Fröken Iris blommor och inredning på tisdagen. Alltid lika mysigt att vara där och pilla. Hon ger mig alltid fria händer att fixa så jag planterade om en kruka samt dekorerae upp ett skåp med nya tvålar hon fått.


De doftade helt otroligt. Man bara ville ta hem dem o lägga dem i linneskåpet. Mmmmm mys pys.

Min sommar plantering. :D

Igår var jag en vända förbi Frida för att ta en fika men hann knappt med det då de skulle iväg efter maten men en bit hemmagjord pizza fick jag mumma. Fick även tittat på de dagsgamla kalvarna. ÅÅååååå va söta de var ville ta med en hem till min hage ju.

 

Bus i hagen :D Men se så liten den högra e.

Igår och idag har jag stått ute i regn och sol för att fixa mitt nya trädgårdsland och rabatt jag anlagt. Vart super kul men lite knepigt ibland. Men e ganska så nöjd. Nu skall allt bara växa till sig så det brer ut sig lite mera.

 

Till vänster står ett körsbärsträd jag fann i skogen. Heléne tror de e surkörsbär så jag får anta att det e det :D Sedan Vid det gamla järnstaketet jag satt upp klättrar min New dawn ros. Sen höger om det är det krusbär.

Krypflox och aklejan jag vann på Liseberg.

Blev just avbruten i mitt bloggande av sambon som ropade ut mig då han hittat 2 igelkottar som byggde bo i vår syren :D dom e så söta så. Jaja tillbaka till trädgården.

 

Lite längre bort har ni smultron jag fann i skogen :D skog e bra :D Sedan kommer lite gula blommor jag inte vet va det e. Funna i skogen med. Helt underbara var dom.

Blommar inte just nu på  kvällen. Nån som vet va det kan vara?

Krusbären samt en citron timja emellan. :D Gött gött.

Min ros. Bakom denna har jag även nu planterat förjätmigej som jag oxå hittat i skogen :D

Tänkte visa lite presenter jag fått på senaste. Vet ej varför mina vänner e så goa men det e dom. För ett tag sen fick jag av Emma en present som var som en sen iflyttningspresent.

En vas i porslin som stövvlar. I normalstorlek :D Fast mina var röda. Super fina.

Sedan häromdagen var jag hos Emma och myste o åt middag och vipps fick jag en present till. Bara för hon hittat en perfekt Maria present. O jag håller med den var helt underbar.

En riktig parfymflaska. Suuuuper fin. Den skall stå på min spegelbyrå i sovrummet när jag får pengar över att köpa en vill säga hehe.

Sen så fick jag av Heléne oxå häromdagen. Som hon gjort själv. Hon e så pysslig o duktig. Var 3 st ljus med olika motiv på hon satt på. Här har ni 2 st stående i mitt sovrum på min ljus"hylla"

 

Tack båda 2 för dessa underbara presenter och jag hoppas jag snart kan ge er massa fina oxå. Tittar på dessa varje dag och ler :D

En väldigt dålig bild med tanke på mörkret. Men här e igelkotten. Den ena :D

 

Man ser ett lysande öga iallafall.

Kram kram på er alla.


Trädgårdsmässan.

Idag har jag och Heléne vart på trädgårdsmässan på Liseberg. Vart helt underbart. Vi hittade massor med växter både hon och jag.
Vi sprang runt som tokar och pekade på allt o munnarna gick i ett. Bla bla bla bla.
Men gud så underbart det var.
Jag köpte mig 2 st fänrikshjärtan. Sedan vann jag en rosa akleja. Vet ej exakt färg på den men hoppas på dennna.

Sen vann jag en julros och ett gräs. Samt en annan blomma jag ej minns nu hehe.
Skall försöka börja med min rabatt i morgon. Tror det blir mycket rosa i den hehe.


Jag vilar bland blommorna.                                        Heléne har införskaffat sig en helt otroligt vacker vitsippa.

Kiss paus för Heléne så jag vacktar blommorna.

Hon köpte mest pioner konstigt nog hehe.

Har lite bilder från veckan oxå. På min nya klätter spalje med min klätterhortensia på. Samt mina konstiga hönor jag fann i garaget :D


Nu skall jag kolla nya avsnittet av Private practice och sen ta det lugnt för i helgen skall det jobbas på gården.
Kram kram och tack Heléne för ännu en underbar dag.