Påskafton.

Igår vart en lugn påskafton. Skulle följt med Jocke till hans bror med familj men eftersom jag ej e frisk än så var jag hemma. Det blev lite mys framför tvn med Elvis och lite annorlunda påskmiddag :D
 
 
 
Idag var vi hos mamma och kollade igenom gamla saker som vi kanske ville spara. Samt äta påskmiddag. Det var trevligt. Vi fick oxå med oss lite saker från farfars brors dödsbo. Bla en uppstoppad Duvhök, iller/mård eller va de nu är och älghorn från en 14 taggare som han har skjutit själv. Ni skall få bild på det senare :D
 
Nu blir det kolla på Harry Potter som går på tv och vila.
Kram kram

Fortfarande sjuk.

Ligger fortfarande kass. Helt galet e inne på 6:e dagen nu. Igår sov jag mest och vilade. Det va skönt. Fick lite sällskap av Elvis när jag sov.
 
 
Är så underbart när våren och solen kommer för då vill alla hönsen ut och sandbada och ligga i solen. Så söta. Men på håll trodde ja först vi hade 9 döda höns hehe.
 
 
Får ju uppdatera lite vad som hänt i veckan nu när jag varit så dålig på att skriva under min sjukdom. I onsdags tror jag det var så kom vårt badrumsgolv. Äntligen. Det skall ju ligga och brinna i 2 månader innan plattsättaren kan komma och flytspackla. Så det blir nog bra de här.
 
Idag blir det nog lite påskmiddag hos svågern med familj och i morgon påskmiddag med min släkt. Massa som skall hinnas med under påsken. Sen har jag lov nästa vecka så då hinner jag bli riktigt frisk iallafall.

Kram kram

Sjuk och sur.

Vart hemma i 2 dagar nu med värsta förkylningen. Har whisky röst och hosta. Hade beställt en fjärrutlösare till min systemkamera och den kom idag. Blev jätte glad då jag vill kunna ta fina enklare bilder på mig själv med outfits och så. 
Hittade inställningarna och fick igång allt. Gick och hämtade stativet......ja då blev jag sur. Hittar inte hållaren man skruvar fast på kameran som man sedan klickar fast på stativet. E ganska värdelöst utan den. Funkar ju inte då.
Så nu surar jag till max. Måste köpa ett nytt stativ eftersom det e ett billigt o gamalt stativ så reservdelar går ej att finnas.
Blä säger jag. Ville kunna ha lite kul nu när jag va sjuk o allt men man blev ju bara grinigare.
 
Hittade dock denna i rabatten som e lite mysigt iallafall.
 
 
En ensam liten krokus.
 
Nu skall jag leta lite mer efter fästet men tror ej jag kommer finna det. :(
 
Kram kram

Fredag.

Igår var en lång dag. Jag gick in extra i skolan för att öva på lite och hinna med mer. Var en bra dag gick bra med svetsandet. Är fortfarande på stumfogar med MMA. Efter denna kursen blir det nog Tig. :D Spännande. Ska som vanligt lägga ut lite bilder för er som e intreserade av att se hur det går :D
 
Detta e "baksidan" av en svets då andra sidan har en fasvinkel på 45 grader som skall fyllas upp. Som ni ser på undre bilden.
 
 
Gillar dessa övningar då det är en stigande svets och jag har lätt för dem. Till skillnad från när jag skall stränga underupp vilket blir nästa vecka usch och fy.
 
 
När jag kom hem från skolan kom Mackan och Klara förbi och åt lite lunch. De va lika snuviga som oss då vi alla fått samma bacill från deras farmor. :D Men var ändå mysigt med lite bebis kel.
 
När de åkt hem kom Jockes faster Karin på besök från Stockholm för att titta hur vi har det. Hon hade aldrig varit här innan. Så blev fika, rundvandring, massa tjöt och prat. Var super trevligt. 
Fick jätte fina tulpaner av henne.
 
 
Så idag ska jag ta det lugnt och njuta av solen. För i morgon blir det ettårs kalas :D Min lilla guddotter Wilma skall ha kalas :D
Kram kram

Svetsning på hemmaplan.

Min man behövde hjälpi garaget med och svetsa lite på bilen och på den nya buren de skall sätta på den. Är en skogs bil :D
Så vart första riktiga svetsandet utanför skolan. Lite läskigt och speciellt på tunnplåt som är 1mm. Vi har inte svetsat i tunnare än 3mm. Så lite svårare.
Hade kunnat bli snyggare men första gången i tunnt får bli som det blir. Bättre lite fula svetsar än att man bränner hål.
Här skall ni få se en bild på buren.
 
 
När jag svetsade på bilen fick den stå utanför då den ej går in i garaget och det blåser en del vilket e väldigt svårt att svetsa med Mig/Mag då skyddsgasen blåser bort. Men blev helt okej.
 
 
 
 
 
Men nu skall jag värma upp mig i soffan. Vart kallt ute. Inte direkt vår än.
Kram kram

Söndag och snuvig.

Vaknade även idag och var slemmig och hostig. Att det aldrig går över. Är så jobbigt att va halv förkyld för man har ju inte full energi. Och inte blev det bättre att man vaknade och så fanns det snö ute igen.
Igår fanns lite mer energi för då hade vi ju strålande sol. Så blev lite solande i lä.
Jag klippte våran idegran igår för den har blivit enorm. Ni ska få se en bild efter klippning och då har jag ju nästan klippt bort halva busken. :D de växer som satan.
 
JA den blev inte formklippt men den ska va lite vild :D Hittade inte min sekatör så fick ta trädsaxen så vart ju skaft på 50cm vilket inte e lätthanderligt vid formklippning.
 
Idag har jag planterat mina 2 avokadokärnor i hopp om att få 2 fina växter. De kan gro på 3 veckor men oxå 3 månader så nu gäller tålamod. Men det skall nog bli bra. Gjorde små växthus av fryspåsar :D
 
 
 
Förhoppningsvis ser de ut så här efter ett år ungefär.
 
 
I morse fick jag en fin liten hälsning av min man som var ute och arbetade på gården. Så han hade varit uppe några timmar mer än mig. Kom in i köket för att finna denna lilla söta kärlekshälsning.
 
 
Ha en super bra söndag alla.
Kram kram
 

Solig dag.

Idag har jag varit ute lite i solen. Kollat lite i affärer och så. Åkte till Blommigt och prickigt i Hyssna. Helt underbar butik. De hade sååå söta fågel/fjäril och nyckelpige hus. Ville ha dem alla 3. :D
 
 

Jag köpte mig iallafall en ny sjal. Alltid skönt med lite vårkänsla.
 
 
Kram kram

Mysig söndag.

Igår åkte Jocke och jag ner till Varberg för att handla lite. Solen sken men tyvärr var det svinkallt. Vi stannade iallafall till på en italiensk resturang som heter Invito i Varberg och åt en god lunch/middag. 
Man fick lite vår/sommar känsla att sitta där inne och se solen ute och äta gott. Nu längtar jag riktigt mycket.
 
På vägen hem stannade vi till vid minneslunden och tände ljus och ställde tillbaka blommorna jag planterat om. Ville få bort den tråkiga ljungen och få till lite vår och påsk känsla i krukan. :D
 
 
Hade igår sjukt ont i ryggslutet. Har det fortfarande. Hugger varje gång jag rör mig. Jobbigt. Inte fått så mycket sömn. Har studiedag idag och hade tänkt ut och kanske kolla runt lite i affärer men orkar inte med ryggen så får bli lätt städning, eldninng och ta små promenader.

Sitter fortfarande framför tvn men har iallafall målat naglarna. :D
 
 
Nu blir det till att göra lite ryggövningar för att lätta ryggen lite och sen kanske lite kaffe i solen. Får ta på mig massa då det e ganska kallt än.
 
Kram kram

Tulpaner.

Idag var solen ute. Underbart. Så jag begav mig iväg till lilla Kinna för att handla lite och gå runt i solen. Var inne på Blomster jätten i Skene och handlade lite lökar och penséer till lillkillens grav. Blir fint att ta bort tomtarna där och få in lite vår känsla.
Handlade oxå lite tulpaner till mig själv och gjorde en liten installation. Vad tycker ni?
 
 
 
Ni skall även få en liten egobild på mig i dagens vårspirit.
 
 
 
Hoppas det går att plantera i krukan vid minneslunden bara så den inte e hel fruset än. Då får jag la ta hem den så jorden tinar. Men annars skall jag ta lite bilder och lägga upp dem här senare så ni får se.
 
Kram kram
 
 

Stumfogar.

Igår fick jag betyg på de 4 svetsarna jag gjorde runt rör. Visade tidigare hur vi delat dem med vinkelslip och slagit isär dem för att se inbränningen. Fick godkänt på alla :-D vi e 4 i klassen och vet att 2 inte klarat dem så är glad. Nu svetsar ja stumfogar. Ni Ska få se en bild på en som är i PA läge. Alltså platt och svetsad med strängar. Nu har jag börjat med stigande och då är det PF läge och man pendlar fram och tillbaka. Sen är det examination på den första kursen i stumfog. Är 2 samanlagt. Så sen blir det kanske rörsvets med MMA eller kanske Tig kälsvets. Får se vad jag väljer. Nu ska jag njuta klart av rasten och solen. Kram kram

Dags att sova.

Efter en lång dag ligger jag nu i sängen och ska börja läsa min nya bok. Köpte den på bokrean idag. Tycker omslaget passar mig till max.



Idag har vi köpt en duschkabin till badrummet på övre plan. Kommer bli kanon. Kommer installera den i morgon.
På kvällen såg vi filmen The Hobbit som var skit bra. Har läst boken så vet ju hur den går ungefär. Men efter 2h 40min då filmen var slut blev jag galen då jag insåg detta bara var första filmen av flera. Hatar att behöva vänta på nästa del. Men inget att göra åt det nu.
Åt min första semla på flera år. Hittade soja grädde i affären. Helt okej väldigt söt bara.
Ne nu blir det till att läsa är nyfiken på nya boken. God natt.

Kram kram