Dagens mys bild.

Tänkte jag skulle börja lägga upp minst en bild varje dag som jag tagit som ger en liten mysfaktor till er. Får se hur jag kommer komma ihåg detta hehe.
Dagens utsikt från sovrummet.
Jag och Elvis myste i sängen igår. Han e som en nallebjörn.
Kram kram och Gott nytt år till er alla.

Julgranen.


Julafton.

Nu är julen över igen och nyår står runt hörnet. Blev som vanligt en skön och mysig jul. Började hos mina föräldrar med julmat, kalle anka, julgodis, julklappar och massa prat. O sedan vart det vidare till Jockes familj med precis samma upplägg. Man var lagom mätt och trött på kvällen.
Juldagen hade vi här hemma. Med mat, dryck, julgodis, tomten är far till alla barnen på tv och ris a la malta.
Var suuuper mysigt o trevligt.
I veckan sen har jag jobbat. Alla har ju ej klämdagar eller möjlighet till ledigt :D men e ledig idag o i helgen så det e skönt.
Igår var underbara Emma o Robert här för att hjälpa Jocke med elen. Jag jobbade ju men de vart kvar när jag kom vilket var kul för jag har saknat dem så. O fick se Emmas stora mage. Hon e ju i 26:e veckan nu så en bra bit på vägen.
Här kommer lite halvkassa bilder från julen :D
Sebbe och Pappa.
Leka med telefonerna. Mamma har lite problem.

Elvis e julkatt.
Lite bilder blev det men e så svårt i mörkret med telefonen. Men har man ingen liten kamera så får det bli som det blir.
Kram på er alla.

Förra helgens bravader.

Förra helgen var det massor att göra. Fredagen spenderade jag med Helene i hennes nya hus och målade väggar. Var roligt. Vi babblade massor o det blev sååå fint. Köpte en julgran oxå när vi var och köpte lite mat mellan målandet.
På lördag så åkte jag Jocke och Linus till Liseberg. Så Helene o Daniel kunde få lite lugn i nya huset. Var ju massor kvar att måla för dem.
Vi hade iallafall super kul. Träffade tomten, klappade djuren, vann leksaker och snaskade godis. Här får ni se.
Tror Jocke hade lika kul som Linus.
På kvällen sen hade vi besök av Jockes bror Mackan och 2 killkompisar. Vi bastade och åt god mat. Jag satte även upp julgranen. Blev en rödgran i år men vart riktigt fin.
Idag e jag ledig o det e skönt. För jag har haft en jobbig förkylning länge som ej släpper. Den bryter inte helt ut men man e trött o snorig o nyser o skit hela tiden. Men det e ju som det e på vintern.
Var ute lite idag o kollade i snön. Katterna har nu fått komma ut men inte kul me snö o regn.. men de vänjer sig la. Elvis var modig som alltid men Mimmi e sur att få vara ute i snö.
Jag gick upp till Tussens grav oxå. Ville se den i snö o säga hej. Vi saknar henne massor ju.
Nu skall ni få se hur underbart det e här ute. Folk frågar ofta hur vi kan ha flyttat så långt från stan o ut i skogen. Detta är anledningen.
Jag har nu slagit in mina sista julklappar o det känns riktigt bra. Försökt städa lite oxå då vi får besök på juldagen. Skall försöka tvätta massor i morgon oxå och få i ordning allt då jag jobbar hela fredagen o lördagen e ju Julafton så e ju bara nu som man har tid att fixa inför besöket. E mycket som behöver städas. Men men det blir la av snart. :D eller i morgon. Nu skall jag slöa lite oxå.

Kram kram

Förlovning.

Den 8 december förlovade vi oss äntligen. Var mysigt och lagom. Så nu får vi se när det blir bröllop.
Här har ni våra ringar. Är min farmor o farfars gamla ringar. Känns extra kul. Jag satte dock i en diamant i min då den var helt slät oxå. Blev super fint.
Kram kram

Liten olycka.

Igår kväll hände det en liten olycka. Jocke o jag var ute och klöv ved. Jag stod 2m ifrån honom på sidan o hjälpte till att lägga upp nya vedträn.
I ett av hans hugg kände jag en snabb smäll i ögat. O konstaterade att nåt har flugit från veden rakt in i ögat. Gjorde jätte ont men kunde blinka bort det lite efter ett tag. Ögat rann och var irriterat. Stack en del när jag rörde ögat.
Vi gick o la oss o kl 2 inatt vaknade jag av att det gjorde så ont. Det skavde o kliade o värkte och ögat rann o rann o rann.
Ringde sjukvårdupplysningen o deras svar var att skölja med saltlösning och ta värktabletter o ringa vårdcentralen om de ej gick över.
Låg vaken hela natten nästan pga  värken. Jocke var så snäll och gjorde mackor och dricka till mig och sköljde mitt öga massor.
I morse var jag på vårdcentralen och de såg tydligt en skada på hornhinnan. De sköljde ur lite bös också.
Fick ögonsalva och tips att äta värktabletter.
Så just nu e jag enögd :D kan i perioder inte öppna ögat för det rinner och skaver.
Men skall bli bättre nu snart.
Så skall vara ledig i morgon då jag inte kan köra bil med detta ögat o att gå runt och ser allmänt galen ut.
Ni skall få lite rolig information senare men nu skall jag vila igen.
Kram kram

★Torsdag och sista lediga dagen innan helg jobb★

Precis som jag skrev e jag ledig idag men i morgon börja jag mitt 6dagars schema som jag har varannan vecka.
Men e sista för året nu och sen kommer nytt schema Yay.
Har vart lite segt den 6e dagen, man e lite trött då. Men idag har jag njutit av den sista lediga dagen på en vecka.
Började med att gå ut och ta en morgon promenad då vädret var kanon. Nån minus och sol. Var helt underbart.
När jag kom tillbaka så klädde jag av min Bock :D och sedan gick jag upp i skogen för att leta efter lite gran så jag kunde klä på honom igen. Blev ganska fin i år med. Satte även upp all annan julbelysning ute då jag inte hinner i helgen.
Efter allt detta jobb gick jag in och städade ur vårat fråd eller blivande biorum :D e mest skit där inne nu dock. Men hittade en del av adventspyntet jag ej hittat innan. Så se så fint det blev.
Hoppas jag delat med mig lite av min julstämning nu. Har det så mysigt hemma. Vill bara köpa gran nu och få in den. Men det blir nog nästa helg då jag e hemma.
Nu skall jag värma lite äpple glögg o ta en lussebulle.
Kram kram

Ledig dag.

Idag är jag ledig o det e skönt med tanke på att jag e förkyld o yr. Men har ändå hållit igång. E man bondemor måste man arbeta även hemma :D
Ne inte så jobbigt men eldar idag då det blir kallare ute. Igår låg det nån centimeter snö ute hela dagen så mysigt.
Men idag regnade det på morgonen så allt vart borta. Men det kom iallafall 2 stora skurar hagel så blev lite vitt.
Annars idag har jag gjort klart alla paket inför julen :D lika bra att ha det klart. Har även bakat lussebullar :D
Funderar på om ugnen e knäpp för får inte ordning på den men men blev 5 brända bullar men resten kanon.
Tänkte även visa lite bilder på julstöket hemma. Så kanske ni får lite julkänsla oxå.
Lussebullar.
Årets julklappar :O
Min rumsgran.
Oj vad det blommar redan.
Tänkte visa hur bra katterna har gjort sig hemmastadda redan. Tror de trivs lite granna iallafall.
Mimmi njuter av värmen från elementen. O Elvis softar i soffan.
Nu skall jag ta det lite lugnt o njuta av ledigheten. För snart skall jag ner till pannan igen o elda mer.
Kram kram

Julstämning.

Nu har det satt igång. Julen e här :D Kanske inte för alla men hemma hos oss o i mig. Tänkte dela med mig lite av mitt mys till er oxå. O börjar med vårt nya köksbord som jag gjort lite julmysigt.
Blev super fint med vitt bord. :D Skall köpa fler stolar sen men får räcka för nu.
Här kommer vårt sovrums fönster. Jul även här.
Sen kommer vi till dagens pyssel. Kom ej så långt då vi haft gäster halva dagen. Men i morgon skall jag hinna med att fixa alla paket inför julen o baka lussekatter och om det finns tid sätta upp julbelysningen ute samt göra julkort. Men detta har jag gjort idag :D
Innan dekoration.
Inte riktigt klart men det kommer. :D
Annars idag har vi haft besök av både grannarna och Mackan o Karin. Mysigt. Med Mackan o Karin bastade vi i våran nya bastu...gött.
O nu tar vi det lugnt inför kvällen. Skall lägga upp mer pyssel o morgon.
Kram kram