Våran bebis mus.

Vi har 2 möss som bor inne hos hönsen i deras mat påse hehe. De har det underbart där. Skall köpa en bra tunna att ha maten i så de ej kan knapra sig in. Men nu så e den ena musen en bebis. Den e så liten o söt, man bara dööör. Ni skall få se här hur gullig den e.
.
.
Den e ju för söt:D
Kram kram

Besök.

Idag fick jag besök av Jaqueline. Var så kul. Har inte träffats på evigheter. Men kändes som ingen tid gått. Vi babblade på som alltid. Vi konstaterade att det e 12år sen tror jag vi lärde känna varandra.
Helt sanslöst. Hon va i min ålder när det inträffade. O jag var ett litet barn typ hehe.
Vi fikade och jag visade henne omkring här hemma. O munnarna gick i ett på oss. Här skall ni få se hur kul vi hade.
Vi e så snygga sååå. Helt normalt beteende.
Nu skall jag äta middag och ta det lugnt. I morgon kommer Jocke igen :D Wiii
Kram kram

Nu e det vecka 21.

Gravid vecka 21

Mamman

Livmodern kan du känna nära naveln. Brösten kan börja läcka råmjölk, ditt barns första kost.
Tänk på hur du sitter och ligger men även hur du lyfter saker. Var försiktig med din rygg som redan är påfrestad. Bäckenet börjar bli mer rörligt, har du mycket besvär finns det speciella bälten att köpa som ”fixerar” bäckenet när du går och står. Fråga din barnmorska om var du kan få tag på ett bälte. Halsbränna är inte helt ovanligt, det känns som en brännande känsla i bröstet och kan ge sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som hjälper, prata med din barnmorska.


Barnet

Ditt barn är ca 16 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 420g. Barnet rör sig mycket fritt i fostervätskan, du kan känna sparkar långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet. Barnets första avföring bildas i tarmen. Sinnesorganen utvecklas i raskt takt och smaklökarna på tungan är färdiga.

 

Börjar känna bebben mer i magen nu. Flera gånger per dag. Inte mycket men en hel del mer än innan. Mysigt.

Annars rullar allt på. Den växer som den skall magen. Tror ja iallafall :D Jag blir iallafall större och tyngre.

Idag har jag kört Jocke till Landvetter då han flög till Köpenhamn för jobbet. O sen har jag städat lite då jag skall få besök av Jaqueline i morgon. Har inte sett henne på Evigeter. Skall bli så kul.

Idag skall ni få en annorlunda bild av magen.

Det putar en hel del nu. :D

Jo idag fick jag tillslut min nya telefon. Skulle vara 2 veckors leveranstid men tog 4 veckor. Ganska dåligt faktiskt men e så glad att den kom tillslut. Se här så fin den e.

 

Nu blir det slappa resten av kvällen.

Kram kram


Veckans bild.

Ja enligt MVC e jag ju i vecka 20 nu med samma slutdatum som jag har räknat ut men enligt min räktning e jag i vecka 21. Knepigt. Vet ej om det e så att man räknar olika när förlossningen e. Att min uträkningssida ser förlossning v 40+7 men barnmorskans v 39+7 så kan la vara därför man hamnar i olika veckor hehe.
Men vi får la säga vecka 20 nu :D
Så tänker inte lägga upp info om bebisen nu då de blir samma som förra veckan. Men kan lägga upp 2 magbilder iallafall.
Har inte orkat hittills i veckan då jag vart så jäkla förkyld. Snorat, vart tät, haft ont i halsen och haft så ont i näsan. Börjar bli bättre nu så det e skönt.
Här skall ni få se magen.
.
Börjar bli en fin bula nu. Men längtar så till sommaren och när den kommer ut.
Kram kram

Världens sötaste bebis.

Japp det var en liten bebis i magen frisk o kry. Kändes bra. Förlossningsdatum blev nu 27augusti. Så e blev 2 dagar tidigare än jag räknat. Men e bara i vecka 19. Så fråga ej hur jag fått ihop allt. Här skall ni få se den lilla token.
.
.
Här ser man det lilla alien ansiktet hehe.
Kram kram

Påskpyssel.

En snabb uppdatering med ett påskpyssel jag o Jocke testade. Blev ok för första försöket. Hoppas de smakar som vanligt. :D
Dessa ägg är skalade :D
Kram kram

Vecka 20 e här.

Idag gick jag in i vecka 20 så officiellt halvvägs nu. O i morgon e det ultraljud så ni kommer då få bilder på den lilla. Här kommer som vanligt info om vad som händer i denna veckan i magen samt en bild på min magen som växer bra nu.
Idag har jag vart inne på jobbet en vända på morgonen för ett möte. Känndes så där att åka dit o va där knappt 2 h o åka hem sen. Tar ju lika lång tid att sitta i bilen som att vara där.

Gravid vecka 20

Mamman

Du är nu halvvägs i graviditeten. Barnet rör sig mer och mer och du kan ibland t.o.m. se rörelserna utanpå magen. Magen skjuts fram av att livmodern växer. På en del mammor kan naveln puta ut. Det kan vara dags att börja titta efter en barnvagn som passar dina behov. Köp en bra bok där du och din partner kan läsa om barnet och dess tillväxt men även om föräldraskapet. Du kommer nu få ett moderskapsintyg från din barnmorska som du skickar till försäkringskassan.


Barnet

Ditt barn är 14-16 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet växer snabbt nu. Nu kan barnet känna igen din röst. Utvecklingen av sinnesorganen kommer nu – hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Om det är en flicka så finns det redan ca två miljoner ägganlag i äggstockarna.

Skall lägga upp lite bilder på vedfrådet sedan. Så ni får se hur det går.
Kram kram