Äntligen.

Nu kan jag äntligen dela min stora nyhet här oxå då jag pratat med min chef o allt.
Vi skall ha en liten Bebis!!!!!! känns helt skumt. Att det växer i mig.
Går i morgon in i vecka 15 så har kommit en bit. Om bara 5veckor e jag halvvägs. Så fort det går.

Gravid vecka 15

Mamman

Ditt förstorade hjärta har nu en 20 % högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig och barnet. Blodvolymen fortsätter att öka. Ditt barn är 104-114 mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.


Barnet

Fostervattnet som finns runt barnet leder ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Fostret kan suga på fingrarna och hörseln fortsätter att utvecklas. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud än. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment.

Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kissar. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner. Som en förberedelse för livet utanför livmodern tränar barnet nu in- och utandning. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.

Info från: http://www.babygruppenonline.se

 

Kommer lägga upp bilder på magen varje vecka så ni får se hur mycket magen växer. :D

Har handlat 3 par mamma byxor då de e lite tight med mina egna o 4 mamma linnen så de täcker ner en bit. Annars kan jag nog ha en hel del av mina egna kläder.

Vi kommer inte ta reda på va de blir för något. O jag har redan bilder från ett ultraljud men det e så tidigt så tänker inte lägga ut förrän vi får nya bilder från de stora ultraljudet i vecka 19.

Så ni får längta lite.

Nu skall jag slappa för jag har jobbat min 4:e dag och har 3 kvar. Samt att vi precis fått hugga ved och få in det i vedfrådet. Ingen ro trots man e gravid :D


Kram kram


Nu får jag ge mig.

Detta e ju pinsamt värren. Har inte uppdaterat på evigheter. Vet ej vad jag skall ursäkta mig med.
Jobbat mycket och vart förkyld en hel del.
Önskar att blogg.se hade en app till Androids oxå och inte bara Iphone. Hade vart lättare då. Eftersom man tar de flesta bilder med telefonene.
O inte alltid man orkar maila dem från telefonene till datorns mail.
Har iallafall jobbat helg nu. Vart riktigt kul faktiskt. Rullat på bra och haft en del att göra.
Nu e det bara 4dagar kvar innan jag får ledigt igen. Men nu mån-tis så samåker jag o Jocke.
Det e mysigt iallfall.
Igår var vi hos Della o Johan för Della fyller år idag så var party. Hon fick ett par silverörhängen som hon verkade gilla. Tyckte de vart riktigt fina faktiskt. Skulle kunna tänka mig dem själv.
Ne nu skall jag slappa o snart sova e ju en tidig dga i morgon.
Skall bli bättre på att skriva.
Kram