Vår plantering.

Tyckte det var dax att få upp lite blommor på balkongen och få in lite färg. Så jag åkte till Blomster jätten i Skene och shoppade lite.
Hade 2 bra krukor hemma så fick till lite planteringar. Här skall ni få lite vår inspiration.
.
.
.
Har även gjort en tavla till sovrummet som skall hänga över sängen. Blev ganska nöjd faktiskt. Men den e inte helt klar men ni skall få se den ändå.
Nu blir det lunch.
Kram kram

Pyssel.

Ville bara visa lite pyssel jag gjort nu på eftermiddagen. Vad tycker ni? Jag e nöjd.
Kram kram

Vecka 19 redan.

Oj nu går tiden fort. Bara en vecka till ultraljudet. O inte nog med det i dag skall min Emma in på kejsarsnitt då tösen ligger i säte. E så nyfiken på hur det går men inget hört än så får se när hon tittar ut.
Som sagt själv e jag i vecka 19 o inte stor skillnad än. Inte kännt nåt direkt eller blivit mycket större. Man e ju lite nervös för ultraljudet. Man vill ju att allt skall vara som det skall.
Idag e det helt underb art väder ute. Har 20grader i skuggan och 28 i solen så har suttit och gottat mig. Även hängt ut årets första tvätt. Helt underbart. Nu kan man njuta. O de första påskliljorna blommar i rabatten. Helt galet.
.
Annars idag e jag duktig o eldar. Måste ju ha varmvatten. Tog in massa ved igår så vi kan få lite varmt vatten till duschen. Inte kul att duscha kallt. Brrrr. Nu är det dax att hänga ut tvätt nr 2.
Kram kram

Oj sicken dag.

Ja nu jäklar har man arbetat på. Började dock med att sola i min nya stol så e alldelles prickig nu. Sen dammsög jag hela huset och städade upp.
Satte ihop vårat utebord som jag köpte i höstas. Så nu kan man sitta ute och äta. Mysigt. Behöver bara köpa ett gäng stolar som matchar sedan.
Efter detta bestämde sig Jocke för att vi skulle börja höjja vårat "lusthus" en meter då han skall bygga om det till ett vedfråd. Detta tog tag och mycket energi då jag hade magsår hela tiden av att jag trodde det skulle falla ihop på oss. Hehe men det gick bra. Lennart, Mari o Tilda kom förbi o tittade på o hjälpte till o det var skönt.
Här skall ni få se hur det går. Halva huset klart.
.
.

Står lite snett nu hehe men en ände höjd men blir bättre sen när andra änden åker upp o en bas e byggd. Kommer bli kanon. Så nu har vi kämpat på bra så blir slappa resten av dagen o kanske hinna klart i morgon med andra änden.
Nu skall vi äta en kaka o titta på tv.
Kram kram

Ingen ro trots lördag.

På landet e det ingen vila o ingen ro hehe. Eller jo ro har man men man jobbar på en hel del, men i detta underbara väder e det helt okej att vara ute och arbeta.
Igår släppte vi ut hönsen för första gången i år så nu är våren här. Äntligen. E så kul att se dem sprätta omkring.
.
Igår köpte jag en baden baden stol så har kunnat sola lite idag. Är så underbart att kunna ligga i bikiniöverdel iallafall o få lite sol. Så  har fått massor med fräknar.
Idag har jag vart superduktig och städat balkongen på övervåningen. Lyft all trall och sopat bort alla löv o skit under och sedan har jag tvättat insidan på balkongstaketet. Då jag såg det var mer grönt än vitt. Utsidan får jag ta en annan dag. Här skall ni få se skillnaden.
.
Men nu e det helt vitt Wiii vad duktig man kan vara. E så stolt så skall bli skönare att sola där uppe nu.
Skall städa lite i köket bara sen blir det nog pizza. Gott gott.
Kram kram

2 underbara vårdagar.

Nu har det vart helt underbart väder i hela 2 dagar. Igår var jag hemma hos Emma och Robert och lunchade och satt i solen och pratade i timmar. Var helt underbart. Blev en hel del bebis prat då Emma e i vecka 38 så hela 20 veckor innan mig :D Jag hade fixat en liten present till Emma och till den lilla tösen. Den verkade uppskattad :D
Idag har jag vart ute i solen och solat. Var riktigt skönt. Sen fick jag tummen ur och rensa i rabatten i min slänt jag fixa förra året. Massor med blommor som e påväg där, helt underbart. Elvis och Mimi har vart helt galna i solen och sprungit runt och busat och solat. Här skall ni få lite bilder att gotta sig i.
.
.
.
kram på er alla.

Vecka 18.

Nu tickar tiden på ganska bra. Tycker det e en ny vecka hela tiden :D Magen börjar bli lite större men inte kännt nåt än. Men som de säger kan hända mellan vecka16-22 o första barnet brukar man inte känna så tidigt. Då  man ej vet vad man skall känna riktigt.
Idag har jag vart suuuper duktig. Har fixat med vårat badrum som vi renoverar. Tungt jobb så man får ta det lugnt.
När jag tog en liten rast på trappen med en glass kom Elvis o skulle leka lite.

Här får ni magen oxå o lite info om denna veckan.

Gravid vecka 18

Mamman

Nu känner du kanske barnets rörelser som kurrande i magen eller som lite lätt fladdrande. Du är troligtvis piggare nu, och kan även få en ökad sexlust. Du kan bli mer sexuellt upphetsad eftersom de höga östrogenhalterna i din kropp får blodmängden i bäckenområdet att öka. Samlag under graviditeten är helt riskfritt, men prata med din barnmorska om du är orolig.


Barnet

Barnet är nu 12,5-14 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 220g. Det är en enormt aktiv period för barnet nu, det sparkar, gör grimaser, slår och vrider sig. Just ditt barns unika fingeravtryck börjar framträda. I denna vecka görs vanligtvis en ultraljudsundersökning (screening) för att fastställa beräknat datum för förlossningen. Plus/minus 2 veckor. Nu kan man oftast se barnets kön. Med ultraljudet kontrollerar man barnet även anatomiskt samt lokaliserar moderkakans läge.


Vecka 17.

I tisdags gick jag in i vecka 17. Inte stor skillnad från innan. Magen har inte växt så mycket. Men det börjar la om nån vecka. Har inte heller kännt nåt röra sig men e ju tidigt än.
Men tror mycket kommer hända de närmaste.

Gravid vecka 17

Mamman

Den ökade blodvolymen gör att en del kvinnor får ökad svettning. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Slidan kan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta kvarstår. Slemhinnorna är sköra såväl i näsan som i underlivet.


Barnet

Ditt barn är 11-12 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är ännu lite stort, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått små naglar. Hjärtat pumpar runt ungefär 24 liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån känns barnet ligga mitt emellan blygdbenet och naveln.

http://www.babygruppenonline.se
En liten mage.
Annars är det sista dagen jag jobbar innan lååång ledigt. Skall bli så skönt efter 7 dagar. Fått byta skor på jobbet till löparskor då jag kände av höfterna och fogarna för mycket. Och märker av att jag får mer "träningsvärk" av att bara gå. E ju lite tyngre.
Hoppas vädret blir bättre igen då jag vill ha sol när jag e ledig. Massa sol vill jag ha.
Tog en bild i solen på de första krokusarna som blommar.
Nu skall jag bara slappa innan jag skall till jobbet.
Kram kram

Vecka 16.

Gravid vecka 16

Mamman

Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar.


Barnet

Ditt barn är 108-116 mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Armar och ben är färdigbildade och alla lederna fungerar. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Bebisen kan svälja och suga på tummen.


Partner

Försök gärna att hjälpa din partner med sysslor i hemmet. Prata med nära och kära om du känner att du vill ventilera dina tankar och funderingar kring den blivande föräldraskapsrollen.

http://www.babygruppenonline.se


Här är jag nu. Har inte kännt nåt fladder än :D hoppas det kommer snart. Tänkte lägga upp en bild sen på magen oxå men blir nog i morgon.

Kram kram


Baby och barn mässan.

Idag har jag och mamma vart på Baby och barn mässan i Göteborg.
Hittade lite smått o gott. Men köpte inget. Fick lite gratisgåvor dock. Hittade en napplaska som jag kommer köpa lite längre fram. Den var super mjuk och skulle likna ett bröst mer än vanliga.
Den var super mjuk i silicon. Riktigt go att klämma på. Kostade 169:- för denna stora o fanns en för 149:- som var mindre. Man kan köpa dem på www.jollyroom.se de var de första som tagit in dem i sverige tror ja.
Här skall ni få se vad man fick från jollyroom som giftbag.
En bitring, en napp, flera engångshaklappar, o en baby on board skylt.
Från Libero fick man ett startpaket.
Blöjor, baby wipes, hand o ansikts wipes, baby wash o baby loation, bindor o en liten bilderbok i en bra liten väska.
Nu har jag nyss kommit hem o fått med mig 3 höns av Mackan och Karin. Så nu e det fullt i hönshuset. Så nu skall jag bara slapp och ta det lugnt för i morgon kommer Jocke hem igen.

Kram kram alla.

Ledig.

Äntligen ledig. Har jobbat 7dagar på rak nu så e suuuper glad att vara hemma och slappa. Är ledig i hela 5dagar. :D
Har tagit det lugnt hitills men eldar i pannan och tvättar och diskar samtidigt. Vart ute i solen lite och gottat mig med en glass.
Köpte lite vårblommor på Blomsterlandet me Helene förra veckan. Gick dit på lunchen och kollade in deras nya lokaler.
Har ju lovat att lägga upp bilder på magen oxå. Den e inte jätte stor men här skall ni få se.
Vecka 15.
En liten liten bula. Inte mycket men det händer nåt allafall :D
Nu skall jag kolla pannan så allt brinner bra.
Kram kram