Vecka 20 e här.

Idag gick jag in i vecka 20 så officiellt halvvägs nu. O i morgon e det ultraljud så ni kommer då få bilder på den lilla. Här kommer som vanligt info om vad som händer i denna veckan i magen samt en bild på min magen som växer bra nu.
Idag har jag vart inne på jobbet en vända på morgonen för ett möte. Känndes så där att åka dit o va där knappt 2 h o åka hem sen. Tar ju lika lång tid att sitta i bilen som att vara där.

Gravid vecka 20

Mamman

Du är nu halvvägs i graviditeten. Barnet rör sig mer och mer och du kan ibland t.o.m. se rörelserna utanpå magen. Magen skjuts fram av att livmodern växer. På en del mammor kan naveln puta ut. Det kan vara dags att börja titta efter en barnvagn som passar dina behov. Köp en bra bok där du och din partner kan läsa om barnet och dess tillväxt men även om föräldraskapet. Du kommer nu få ett moderskapsintyg från din barnmorska som du skickar till försäkringskassan.


Barnet

Ditt barn är 14-16 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet växer snabbt nu. Nu kan barnet känna igen din röst. Utvecklingen av sinnesorganen kommer nu – hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Om det är en flicka så finns det redan ca två miljoner ägganlag i äggstockarna.

Skall lägga upp lite bilder på vedfrådet sedan. Så ni får se hur det går.
Kram kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback